En muista mistä tämä ohje joskus aikoinaan löytyi, mutta kinkkukiusauksesta tuli kokeilun jälkeen yksi suosikkikotiruuistani! Ihmetyttää oikeastaan, että miksi edes lähdin ohjetta kokeilemaan, koska koulun ruokalan kinkkukiusaus on ollut ennemminki mulle inhotus, eikä mikään herkku. Nykyään meillä syödään kinkkukiusausta melkein joka viikko ja kaikki kenelle olen tätä tarjonnut, ovat kysyneet myös ohjetta, eli taitaa se maistua muillekin. 

Herkkukiusaus


Tarvitset:

500g peruna-sipulisekoitusta 

200g kinkkusuikaleita (tykkään niistä Korpelan kevyt kinkkusuikaleista, kun on tuollaisia "ohuita")

2dl ruokakermaa

100g tuorejuustoa oman maun mukaan (oma ehdoton suosikkini tähän on Creme Bonjour kreikkalainen valkosipuli!)

2rkl soijakastiketta

1rkl hunajaa

juustoraastetta

Tee näin:

Laita peruna-sipulisekoitus ja kinkkusuikaleet kerroksittain voideltuun vuokaan. Sekoita ruokakermaan tuorejuusto, soijakastike ja hunaja. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraastetta pinnalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

That's it! Helppoa ja hyvää! Ohjetta voi sitten varioida esim. laittamalla kinkkusuikaleiden tilalle broileria jne...