Viikonloppuna oli taas aikaa väsäillä kaiken näköistä.

Perjantaina tein tätä aurajuusto-cashew-salaattia, jota syötiin broiskupihvien lisukkeena. Aurajuuston ja cashew-pähkinöiden lisäksi viinirypäleitä ja salaatinlehtiä. Nam.

 

 

Jo pitkään on tehnyt mieli leipoa (ja syödä!) ameriikkalaisia chokolate chip cookieita, kun joltain keksutelupalstalta joskus sellaisen ohjeen löysin. Päätinpä sitten kokeilla ohjetta valkosuklaa- ja tummasuklaahipuilla. Ohjeessa luvattiin, että kun laittaa ne kököt pellille, niin uunissa leviävät sitten littaniksi. Jokin meni pieleen (kertokaa ihmeessä, jos tiedätte, että mikä!), näin ei nimittäin käynyt ja ensimmäinen pellillinen olikin sitten keksikikkaroita (joskin makunautinto oli ihan samaa luokkaa niissäkin). Seuraavat pellilliset sitten taputtelin litteämmiksi käsin.  (Ei oo totta! :D Tätä tänne kirjoittaessani tajuan unohtaneeni kokonaan fariinisokerin taikinastani! Tekevälle sattuu... No ei ihme että tuli vähän aneemisen värisiä, mutta hyviä nämä siltikin oli! Tarvii varmaan koittaa toisenkin kerran. ;)) Ja maidon kanssa tietysti näitä syötiin!

 

6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta tai sooda (leviävät paremmin, soodalla!)
1 tl suolaa
200 g voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
200g suklaarouhetta (esim. puolet valko- ja puolet tummaa suklaata)

Hiero pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää varovasti jauho, leivinjauhe- ja suolaseos ja viimeisenä suklaapalat. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Taikina leviää paistuessaan, joten väliin on jäätävä riittävästi tilaa. Paista 190 asteisessa uunissa 9-11 minuuttia. 

 

Lisäksi söin viikonloppuna pitkästä aikaa vispipuuroa (eli puolukkapuuroa, eli punaista puuroa...), joka on aivan valtavan hyvää Flora Vanilla vaahtutuvan vaniljakastikkeen kera (tai varmaan ihan minkä tahansa vaniljakastikkeen, mutta Flora Vanillaa nyt sattui löytymään jääkaapista)! Sillekin nam!