Mulla on ikuisena vaivana selkä- ja niskajumi. Hierojalla voisin käydä vaikka joka päivä, jos eurot riittäisivät, mutta harvemmin riittää edes kerran kuussa. Todella monelta olen kuullut hyviä kokemuksia piikkimatosta, joten pakkohan sellainen on sitten itselleenkin saada! No tämä p.a. tilasikin kaksi numeroa yhtä lehteä ja sai siitä piikkimaton tilaajalahjana kaupanpäälle (ja varmaan myös elinikäisen uuden ystävän joka soittelee numerooni ja kauppa lehteään?) Lehdet ja matto alle 10 eurolla, halpa ostos siis, kun katselee mattojen hintoja kaupoissa! Lehdet tulivat heti tilauksen jälkeen ja lopetin sitten kestotilauksen lehtien saavuttua. Jäin kuumeisesti odottamaan saapuuko piikkimatto koskaan. Ja kyllä se saapui! 

Ensimmäisellä kerralla päätän aloittaa varovasti ja asetun maton päälle makaamaan tarkoituksena olla siinä kymmenisen minuuttia. Pomppaan ylös noin 20 sekunnin päästä, auuuuuuuu! Keräilen hetken rohkeutta ja päätän käydä makuulle uudelleen. Pari ensimmäistä minuuttia pistely tuntuu ilkeältä ja tekee mieli nousta ylös. Mutta jo viiden minuutin kuluttua matolla makaaminen tuntuu itseasiassa oikein miellyttävältä. Makoilen vielä toiset viisi minuuttia jonka jälkeen nousen. Mitään ennenkokematonta rentoutumista ei ole tapahtunut ja kun katson peiliin selkäni on tulipunainen ja täynnä pieniä pisteitä piikeistä. Vielä 15 minuutin kuluttua ihoa kuumottaa ja punoittaa.

Seuraavana iltana levitän piikkimattoni telkkarin eteen. Ensimmäiset minuutit tuntuvat taas yhtä inhottavilta, mutta sen jälkeen alan viihtyä matolla. Kun pistely lakkaa, tekee hetkittäin mieli liikuttaa itseään sen verran, että piikit tuntuisivat selkään paremmin, jotenkin melkein kaipaa sitä pistelyä. Ja voi kyllä! Olen erittäin rentoutunut maatessani matolla! Silmätkään eivät meinaa enää auki pysyä, tekisi mieli ottaa pienet unet. Vajaan puolen tunnin päästä nousen matolta vaikka mielelläni olisin siihen jäänytkin.

Muutaman päivän kokeilun jälkeen selän ja niskan lihakset tuntuvat olevan kutakuinkin yhtä jumissa kuin ennenkin. Yöt olen nukkunut ihan yhtä hyvin (tai huonosti!) kuin tähänkin asti ja en koe olevani nyt yhtään entistä enempää tai vähempää stressaantunut kaiken talonvalmistumistohinan keskellä. Mutta piikkimattoon olen kuitenkin kovasti tykästynyt ja jatkan sillä makoilua iltaisin, koska olen ruvennut pitämään siitä alun pistelystä ja sen jälkeisestä hetkellisestä rentoutumisesta. 

 

Nyt (taas kerran!) kinkkukiusauksen kimppuun! Lisäsin muuten ohjeeseen kuvan mikäli jotain kauheasti kiinnostaa minkä näköistä tämä pöperö on!